Podijeli članak

Korisnici društvene mreže Instagram jutros su, među ponuđenim profilima za praćenje, mogli vidjeti i jedno novo: Sportske novinarske Mile Horvat, a u kratkom je roku došla do 3.000 pratitelja. Na profilu je objavljeno nekoliko njezinih atraktivnih fotografija.

Ipak, nekoliko sati kasnije, oglasila se i ogorčena voditeljica koja je odmah poručila kako nije riječ o njezinom profilu: 

-Nisam korisnica društvenih mreža niti sam ikada imala otvoren korisnički profil na bilo kojoj društvenoj mreži. Nadalje, smatram potrebitim obavijestiti  hrvatsku javnost da nikada nisam dala dopuštenje nikome da na društvenoj mreži Instagram niti bilo kojoj društvenoj mreži otvori korisnički račun sa mojim imenom i prezimenom niti da se za potrebe društvenih mreža ima pravo služit mojim imenom i likom. Temeljnih ustavnih prava i to prava na privatnost i zaštitu osobnog dostojanstva, ljubazno vas molim da vaše cijenjene čitatelje i hrvatsku javnost obavijestite kako je na društvenoj mreži Instagram korisnički profil otvoren pod mojim imenom i prezimenom lažan, te kako ću biti primorana protiv odgovornih osoba radi zaštite osobnog digniteta te sprječavanja daljnje zlouporabe moga imena i lika, pokrenuti odgovarajuće kaznene i građanskopravne postupke   - kazala je Mila. 

Horvat je inače prije nekoliko godina preboljela tumor i rak vrata maternice, a njezinoj majci prije godinu dana dijagnosticiran je najagresivniji oblik karcinoma dojke, prenosi Večernji.hr.  

Mila je inače radila na HRT-u 13 godina, no prije četiri godine otišla je s tog radnog mjesta i sada je angažirana na Areni Sport. Nedavno je medijima poslala priopćenje u kojem upozorava kako se njeno ime pojavilo u reklamnoj kampanji jednog preparata za mršavljenje. U kampanji koja se pojavila na Facebooku i Instagramu objavljen je intervju s Milom Horvat, premda ona nikad nije razgovarala s tom tvrtkom, niti im dala dozvolu da se koriste njezinim imenom. "Slobodna sam ovim putem obratiti Vam se vezano za marketinšku kampanju sredstva za mršavljenje Fito Spray, a u povodu članka objavljenog na web-stranici: fi326.astrobiks.ru. kao i nekim Instagram i Facebook profilima. Na navedenoj web-stranici bez mojeg znanja, a osobito bez mojeg pristanka, objavljene su moje fotografije kao i navodni intervju koji sam dala vezano za korištenje Fito Spraya, sredstva za mršavljenje", napisala je Horvat i dodala kako nije dala intervju u vezi s uporabom bilo kakvih sredstva za mršavljenje, a osobito ne Fito Spraya za mršavljenje. 

"Osobito mi je važno da mediji prenesu moju objavu radi utvrđivanja istine jer ne želim da osobe koje imaju problem prekomjerne težine i koje će eventualno koristiti taj proizvod na bilo koji način povezuju moje ime s navedenim preparatom. Slijedom navedenog, a s obzirom na to da je objavom navedenog članka te nezakonitim korištenjem moga imena i lika u marketinške svrhe došlo do kršenja i zlouporabe mojih temeljnih ustavnih prava i to prava na privatnost te privatnog vlasništva, biti ću prisiljena protiv odgovornih osoba radi zaštite osobnog digniteta te sprečavanja daljnje zlouporabe moga imena i lika pokrenuti odgovarajuće kaznene i građanskopravne postupke", stoji u priopćenju.