Podijeli članak

Nekoliko desetina migranata jutros je stiglo pred poštu u Bihaću kako bi podigli novac koji im uplaćuju članovi porodica i prijatelji. Kažu nam da novac koriste za hranu, piće i druge osnovne potrepštine.
U razgovoru za Klix.ba jedan od migranta je rekao kako je Bosna i Hercegovina dobra zemlja, ali da migranti žele ići dalje, kao naprimjer u Italiju.

"Bosna je dobra, a policija je manje dobra. Svi smo jutros došli da podignemo novac za hranu i ostalo. Ali imamo problem sa policijom, ostalo je sve uredu. Volim Bosnu, volim ljude ovdje i poštujem sve. Ali mi ne želimo ostati ovdje", kazao je.

Inače, za danas je zakazana izvanredna sjednica Gradskog vijeća u Bihaću na kojoj će biti razmatrana samo jedna točka, a to je Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na predloženu lokaciju za privremeni smještaj migranata sa područja grada Bihaća.

Nova predložena lokacija je, kako saznajemo, Lipa koja se nalazi na oko 20 kilometara od Bihaća.

Međunarodne institucije nisu suglasne s novom lokacijom jer se, kako navode, ne nalazi blizu važnijih objekata poput policije, bolnice, pošte i drugih objekata