Podijeli članak

Stalan priliv migranata na područje istočne Hercegovine i dalje je problem koji prijeti da naruši sigurnosnu situaciju u ovoj regiji i zato će biti povećane aktivnosti pripadnika Policijske uprave Trebinje po ovom pitanju, rekao je načelnik ove uprave Siniša Laketa.

Laketa je novinarima u Trebinju rekao kako je tijekom studenog policija na području Hercegovine pronašla 38 migranata i predala ih nadležnim institucijama.

On je istakno kako je najveći problem u ovom slučaju što nije dobro zaštićena granica BiH.

"Mi radimo sve što je u našoj moći, kako zaštitimo jednu rutu kroz Hercegovinu tako se pojavi nova, a onda tražimo rješenje za tu drugu i kada ga nađemo pojavljuje se treća", istakao je Laketa i dodao da je i dalje najzastupljenija ruta na području Bileće.

On je dodao kako će i dalje provoditi aktivnosti kako bi spriječili kretanje migranata, a poseban naglasak biti će stavljen na njihovo krijumčarenje.

"Glavni cilj je da zaštitimo građane i njihovu imovinu i zato pozivam građane da ukoliko primjete kretanje migranata prijave najbližoj policijskoj postaji na broj 122", kaže Laketa.