Podijeli članak

Iz Policijske uprave Unsko-sanskog županije i Županijskog tužiteljstva potvrđeno je kako je tijekom noći jedna osoba smrtno stradala pokušavajući ilegalno ući u privremeni prihvatni centar Miral u Velikoj Kladuši, te da se radi o nesretnom slučaju.

"Zaštitari su oko ponoći informirali dežurnu ekipu u Policijskoj postaji u Velikoj Kladuši, kako su prilikom obilaska prostora oko centra pronašli beživotno tijelo. Na teren je odmah uz policijske službenike izišao i mrtvozornik, koji je konstatirao da na tijelu nema tragova nasilne smrti. Uviđajnim radnjama je utvrđeno kako je osoba pokušala ilegalno ući u kamp, te da je provlačeći se kroz ogradu nesretno izgubilo život. Uzrok smrti je najvjerovatnije gušenje", izjavila je načelnica Sektora kriminalističke policije Unsko-sanske županije Snježana Galić.

Županijsko tužiteljstvo USŽ uspjelo je brzo identificirati osobu, te je utvrđeno da se radi o državljaninu Maroka.

"Nesretno stradala osoba je naknadno identificirana, a drugi migrant je potvrdio kako se radi o dvadesetosmogodišnjem državljaninu Maroka. Tužiteljstvo je odmah informiralo veleposlanstvo Maroka u Bosni i Hercegovini, a posredno i obitelj stradalog", riječi su glasnogovornice Županijskog tužiteljstva USŽ Irene Marjanović Čavkić.