Podijeli članak

Najbolji igrač svijeta Lionel Messi je otkrio u intervjuu za radiostanicu RAC1 kako je prije šest godina bio blizu napuštanja Barcelone.

"Iskreno, 2013. godine sam želio napustiti Barcelonu kada sam optužen za utaju poreza. Nisam želio otići zbog kluba već zbog države u kojoj se nisam osjećao poželjno", rekao je Messi koji je potom dodao kako nije dobio nijednu službenu ponudu za odlazak s Nou Campa, prenosi Klix.ba.

"Znam da su me mnogi klubovi željeli dovesti, ali nitko me nije zvanično kontaktirao. Vjerojatno jer su svi znali da u dubini duše želim ostati u Barceloni. No, ta situacija nije imala nikakve veze s mojim osjećajima prema klubu", rekao je Argentinac.

Podsjetimo, sudski proces je stigao do kraja u svibnju 2017. godine kada je Messi osuđen na 21 mjesec zatvora zbog utaje 4,1 milijun eura tijekom marketinških aktivnosti između 2007. i 2009. godine, no ona je zamijenjena novčanom kaznom u visini od 2.250.000 eura.

Messi je u Barcelonu stigao s 13 godina, a debitirao je sa 16 i postao najveća legenda kluba i vjerojatno najbolji igrač svih vremena.

Kako kaže, sada zna da će završiti karijeru u crveno-plavom dresu.

"Ugovor mi ističe 2021. godine, ali znam da ću završiti karijeru u Barceloni. Moja obitelj je sretna ovdje", rekao je Messi koji je dodao kako mediji preuveličavaju njegovu ulogu kada su u pitanju dovođenja pojačanja i trenera.

"Posljednji put vidio sam predsjednika Jordija Bartomeua u Liverpoolu. Ponekada me kao kapetana pita za mišljenje o stanju u svlačionici, te o potencijalnim transferima poput Neymara i Griezmanna. No, nije istina da ja odlučujem o tome tko će doći u klub, tko će otići, tko će biti trener...", kazao je Messi.