Podijeli članak

BiH je od neovisnosti do danas imala tisuće ministara. Bilo je mnogo onih koji nisu dorasli svojim dužnostima, ali nitko još nije dosegao razine ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića. Količina primitivizma koju ispoljava ovaj dužnosnik kroz javne nastupe već godinama bi u normalnoj državi bila sasvim dovoljan razlog za smjenu. Ali to se nije dogodilo. Bošnjačka politika je od Mektića napravila vrhunskog poslušnika i najbližeg suradnika među kadrovima koji dolaze iz reda srpskog naroda, a zauzvrta on može pričati što želi i ne snositi nikakve posljedice. 

Mektićevo otkriće društvenih mreža cijelom njegovom primitivizmu dalo je dodatnu dimenziju. Poruke koje ministar sigurnosti BiH objavljuje na Twitteru dovoljan su razlog da se donesu uredbe koje bi osigurale da sve osobe koje obavljaju ovako važne dužnosti prije imenovanja moraju proći ozbiljne testove i analize vrhunskih psihijatara, te dobiti potvrdu da su psihički zdravi. 

Ovdje donosimo samo nekoliko poruka koje je Mektić objavio na svome profilu i samo se zapitajte što bi bilo u jednoj Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj da bilo koji njihov ministar ovakve riječi uputi javnosti.