Podijeli članak

Konferencija će se održati 30. i 31.10.2019. godine u Sarajevu u Hotelu Hills. Ovo je VIII. po redu Međunarodna znanstvena stručna konferencija u organizaciji mostarske tvrtke Sfera d.o.o. Ovaj put se organizira u suradnji sa Arhitektonskim fakultetom iz Sarajeva, a tema je "Sfera 2019:Fasadni sustavi i ventilirajuće obloge.

Program oba dana konferencije će trajati u terminu od 10 do 16 sati, a ulaz je besplatan uz obveznu registraciju.

Prijaviti se možete putem web stranice: https://fasadnisistemi.sfera.ba/

Konferencija se bavi osnovnim elementom objekta – zidom. Iznose se regulative i standardi u oblasti energetske učinkovitosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu utopljavanja stambenih objekata, te preispituju znanstvena i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za toplinsku izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova, gdje će se u odnosu na prethodno događaj na sličnu temu, uvesti i tematika ventiliranih fasadnih sustava, kao jedno od rješenja za konačni izgled objekta.

Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i suvremeni pristupi i materijali, njihove prednosti i uvjeti za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanja.

Posjetitelji konferencije će moći uživati u uvodnim predavanjima i čuti o najboljim arhitektonskim praksama iz regije, a više o istom će govoriti: van. prof. dr. Salihbegović Amira; Arhitektonski fakultet Sarajevo, prof. Emeritus arhitekture Branislav Mitrović; Studio MITARH, Igor Grozdanić i Sanja Galić Grozdanić; Studio NONSTOP.

Sponzori konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, tvrtka Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija.