Podijeli članak

Christian Brueckner je za policiju 2016. godine bio "samo" kažnjavani zlostavljač djece. Te su godine pretražili zapušteno imanje u okrugu Borde u saveznoj pokrajini Zaksen-Anhalt na kojem je on živio. Riječ je o bivšoj tvornici u kojoj su se nekada proizvodili papir i kutije. Kasnije je imanje zaraslo u travu, na njemu se gomilalo smeće, a Cristian (43) je živio u starim barakama, piše Bild. 

Policija je na tom imanju prije četiri godine iskopala nekoliko rupa. Među životinjskim kostima našli su i materijal s dječijom pornografijom, piše Bild. Riječ je o snimcima zlostavljanja djece i dojenčadi. Također su pronašli odjeću za djevojčice. Istraga je pokazala kako Kristijn nije imao obitelj ili rođake kojima je ta odjeća mogla pripadati. Od srijede 3. lipnja Cristian je osumnjičen da je oteo i ubio Britanku Madeleine McCann. Istražitelji sumnjaju da bi mogao biti povezan i s nestankom petogodišnje Njemice Inge Gehricke. On se trenutno nalazi u zatvoru gdje služi kaznu jer je napao i silovao Amerikanku (72) u Portugalu. Cristian je između 1995. i 2007. redovito boravio u Portugalu. 

Kasnije se vratio u Njemačku te je i tamo živio neko vrijeme. Inga je nestala 2. svibnja 2015., a on  je u tom trenutku u svom vlasništvu imao kuću u Neuwegerslebenu, 77 kilometara od mjesta Inginog nestanka.

Bivša susjeda iz Portugala ga je opisala kao agresivnog muškarca. 

"Uvijek je bio ljut, jurio je ulicom gore, dolje, a onda je samo jednog dana 2006. godine nestao. Kasnije su me tražili da pomognem očistiti prostorije u kojima je boravio. Bilo je odvratno. Posvuda su ležale oštećene stvari. U smeću su bile perike i čudna odjeća, slična kostimima", rekla je žena.