Podijeli članak

Da je majstor medijske manipulacije, Elon Musk je potvrdio u više navrata. Premda u današnje vrijeme nekonvencionalnih biznismena ima napretek, ni jedan ne može napraviti tolike potrese na tržištu sa samo jedinim 'tweetom'.

A to je Musk ponovo učinio. Najavio je putem Twittera da Teslu povlači s burze i da već ima osiguran novac za kupnju s cijenom od 420 dolara po dionici, a ishod posta je bio da su cijene – eksplodirale!

Prvo je dionica Tesle s 345 dolara skočila na 371, da bi se stabilizirala na 366 dok privremeno nije obustavljeno trgovanje. S obzirom da je u Muskovom vlasništvu 20 posto tvrtke, to znači da je i sebi u kratkom vremenu pristojno napunio džepove. Zbog toga je navukao i istragu zbog moguće burzovne prijevare, no istražitelji bi trebali dokazati da je "tweet" bio pisan s ciljem obmanjivanja ulagača.

Ono što posebno bode u oči jest cijena koju bi Musk navodno ponudio, jer je "420" u američkom slengu jedan od naziva za marihuanu, zbog čega su neki i pretpostavili da je bila riječ o "napušenoj šali".

A ni to mu ne bilo prvi put. Ove je godine Musk objavio na Twitteru prvotravanjsku šalu da će Tesla bankrotirati, no za razliku od ovog navrata, tada je srušio dionice tvrtke.