Podijeli članak

Tagovi

Služba organiziranog kriminaliteta PU istarske završila je višemjesečno kriminalističko istraživanje zlouporabe droge. Na konferenciji za medije u nedjelju su načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Valter Gržeta predstavili rezultate ove policijske akcije.

Naime, u petak su policijski službenici zaustavili na autocesti A1 automobil marke Audi, zagrebačke registarske oznake u kojem su se nalazili 31-godišnjak, 27-godišnjak i 25-godišnjak. Uz pomoć službenog psa za detekciju droge, Maše, u prtljažniku tada pronađena torba u kojoj se nalazilo ukupno 8 kilograma marihuane.

Trojica muškaraca odmah su uhićena, a tijekom dana je na području Zagreba uhićen i još jedan 31-godišnjak zbog sumnje da je također sudjelovao u počinjenju kaznenog djela.

Prilikom pretrage osoba, vozila, domova i drugih prostorija, pronađeno je još oko 2 kilograma kokaina, nešto više od 2 kilograma marihuane, više od 4 kilograma materije koja se koristi kao dodatak u povećanju mase te 330.000 kuna.

Ova je akcija dio opsežnog kriminalističkog istraživanja koje se provodilo od travnja ove godine. Ranije je policija oduzela su još 12 kilograma marihuane, tako da je sveukupno zaplijenjeno preko 22 kilograma marihuane, više od 2 kilograma kokaina i 4 kilograma punila za povećanje mase droge.

''Riječ je o kokainu visoke čistoće, a cijena koju bi postigla ova količina droge na ilegalnom tržištu, u manjim pakiranjima za konzumente, kreće se oko 3 milijuna kuna'' rekao je voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Valter Gržeta. Istaknuo je da je za uspješan rad policije svakako zaslužna i suradnja s građanima.