Podijeli članak

Situacija s koronavirusom stabilizira se na području Županije Zapadnohercegovačke. Većina oboljelih je izliječena, tek su još četiri osobe pozitivne na COVID 19.

Za povoljne epidemiološke prilike su najprije zaslužni građani ove županije, a o tome svjedoči podatak da je svega tridesetak kazni bilo za nepoštivanje propisanih mjera.

Drago Martinović, ravnatelj Uprave Civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke ističe je sve manji broj osoba koje su u samoizolaciji.

"Već nekoliko dana nemamo novooboljelih, a i broj osoba u samoizolaciji je oko 280. Kada se sjetimo brojki od 1000, 1500, možemo biti zadovoljni, ali se ne smijemo opuštati. U Širokom Brijegu su i dalje 4 oboljela, nadamo se da će tu uskoro biti nula, a u Posušju i Grudama već nekoliko dana nemamo oboljelih", istaknuo je Martinović za portal Jabuka.tv dodajući kako će stožeri civilne zaštite sljedećega tjedna govoriti o otvaranju ugostiteljskih objekata.

"Nema još uvijek ništa precizno vezano za otvaranje dječjih vrtića ili škola. Ja sam optimist. Bez obzira što će tih nekoliko mjesec i nedostajati učenicima, sigurno ćemo završtit ovu školsku godinu. Ući ćemo malo u ljeto", dodao je Martinović još jednom apelirajući građanima da se i ubuduće pridržavaju uputa.

Podsjetimo, u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) pripadnici službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć osnovane pri Crvenom križu Županije Zapadnohercegovačke održana je akcija darivanja zaštitnih maski.