Podijeli članak

Koncertom Marka Tolje & Big Banda Makarska u ponedjeljak, 12. kolovoza u 21 sat, počinje 1. Ljubuški Jazz Festival.

Koncert će se održati u Gradskom parku u Ljubuškom pod vedrim nebom, a upotpunit će ga i bend učitelja Glazbene škole Ljubuški koji su, uz Grad Ljubuški, organizatori ovog Jazz Festivala.

Osim ovog koncerta, organizatori su pripremili i Jazz radionice otvorenog tipa, priopćeno je iz Glazbene škole.

"Ljubuški Jazz Fest kao ideja postoji već nekoliko godina, ali ne u klasičnom festivalskom smislu kao isključivo koncertni, revijalni program. Početnu ideju i srce festivala, uz koncerte kao neizostavni dio naravno, zapravo čini edukacija, točnije seminar jazza i improvizacije s vrhunskim predavačima na solo instrumentima'', navode iz škole.

Radionice u sklopu festivala, vodit će istaknuti jazz glazbenici.

''Krajem kolovoza dolaze nam istaknuti jazz glazbenici iz Hrvatske i Slovenije koji će držati sedmodnevne jazz radionice otvorenog tipa za polaznike svih uzrasta na klaviru, saksofonu, bas gitari/kontrabasu, i na bubnjevima. Radionice će trajati od 23.-30.8. u Glazbenoj školi Ljubuški i ovim putem pozivamo glazbenike koji žele naučiti ili proširiti svoje znanje o jazzu i improvizaciji da se prijave na seminar aktivno ili pasivno. Ali prije toga obvezno dođite svi u ponedjeljak 12.8. u 21 h u Ljubuški da zajedno otvorimo Jazz Festival uz Marka Tolju i momke iz BB Makarska, i da se pritom ugodno družimo i odlično zabavimo", poručili su organizatori.
 
Sve dodatne informacije o Jazz Festivalu u Ljubuškom možete pronaći na poveznici, a prijave za jazz radionice na ovoj poveznici, poručili su organizatori.