Podijeli članak

Zahvaljujući brojnim donatorima, i ove godine članovi Udruženja građana ”Zajedno za naš grad” Mostar, organizirali su za mališane iz socijalno ugroženih obitelji odlazak na more, u Neum. 

Već treću godinu za redom UG ”Zajedno za naš grad” provodi ovakvu akciju, a ove godine je na moru boravilo 23 djece iz socijalno ugroženih obitelji s područja grada Mostara i 6-ero štićenika Doma za djecu bez roditeljskog staranja iz Mostara.

Ljetne radosti

Organizatori su itekako zadovoljni učinjenim te su se zahvalili svim ljudima dobroga srca koji su potpomogli odlazak mališana na more.

Njih 29-ero imalo je doručak u Počitelju, a ručak u Neumu. Kada smo došli na more, djeca su uživala u ljetnim radostima uz kukuruze, sladolede, palačinke. Pri povratku u Mostar, svratili smo u Počitelj. Od uplate donacija za odlazak mališana na more, ostalo je novca kojeg smo podijelili maloj raji, a svako od njih je dobio po 45 KM. Hvala svim donatorima koji su omogućili odlazak mališana na more, uradili smo veliko dobro. Kada smo sve sagledali, spoznali smo da je među ovom grupom bilo dvoje djece, koja nikada nisu bila na moru. Idemo dalje, jer zajedno se može mnogo!”, poručili su organizatori izleta.

Prošle godine su na izlet s djecom išle i njihove majke,  a ove godine su mališani išli bez pratnje staratelja.

Hvale vrijedna akcija

Hvale vrijedna akcija kojoj je jedini cilj izmamiti dječji osmijeh, započela je nedavno prikupljanjem sredstava, a zahvaljujući uplatama članova iz Mostara i bh dijaspore, akcija je uspješno privedena kraju i realizirana.

U akciju prikupljanja novca za organiziranje izleta u Neum, uključila se bh dijaspora diljem svijeta, od Australije do Amerike. 

Dnevni listhttps://dnevni-list.ba/malisani-iz-socijalno-ugrozenih-obitelji-uz-pomoc-dobrih-ljudi-boravili-na-moru/