Podijeli članak

S tugom u očima Stjepan Vokić, umirovljeni domar iz Brodskog Varoša koji se već godinama brine o rodi Malenoj, gleda u njeno gnijezdo. Kaže da je ovo bila teška godina za sve. Mjesec dana nakon dolaska, već 18. travnja, napustio je svoju Malenu. 

"Klepo je došao 18. ožujka, među prvima, to je isto bilo jako čudno. Vrtio se, vrtio, bila je zima. Tri jaja nisu ima valjala, on ih je pobacao iz gnijezda", ispričao je Stjepan za SBTV.

Mjesec dana nakon dolaska, već 18. travnja, napustio je svoju Malenu. Prema Stjepanovim riječima, imao je i dostojanstven ispraćaj. 

"Došlo je četvero njih, klepetali su jedno tri-četiri sata, znali su sto posto da je Klepo otišao da ugine", smatra Stjepan.

Njegov odlazak teško je pao i njegovoj dugogodišnjoj ljubavi.  Kako bi je bar malo razveselio, nakon 15 godina Stjepan najavljuje obnovu gnijezda i pratećeg postolja. 

"Sumnjam da će primiti partnera na proljeće. Ne znam, vidjet ćemo... Sada je jako u tome, poginuo joj je čovjek, poginuo sin, ona sama ne valja, djece nije bilo...", kaže.

Briga oko Malene iziskuje puno truda i rada. Nakon 27 godina Stjepan zna to jako dobro.  Najavljuje nastavak brige o svojoj ljubimici koja je, sada je već sasvim sigurno, ostala bez svoje životne ljubavi.