Podijeli članak

Fotografkinju Mandy Charlton (46) doveli su u bolnicu Royal Victoria Infirmary u britanskom Newcastleu u petak, nakon što joj je temperatura porasla na više od 38 stupnjeva Celzijusa.

Nakon otpuštanja iz bolnice kod kuće je u samoizolaciji, a kaže kako spava 20 sati na dan i uzima paracetamol kako bi olakšala simptome.

- Temperatura mi je skakala od 37,9 do 39, a cijelo vrijeme imam taj neki suhi bolni kašalj. Osjećala sam se kao da mi tijelo gori. Nije da nisam nikad imala gripu, no iskreno ovo je gore - rekla je.

Osim toga, rekla je kako joj je disanje bilo otežano, što je usporedila s osjećajem 'kao da je progutala staklo'.

Majka troje djece rekla je kako je bila užasnuta kad su joj rekli u bolnici da joj nije toliko loše da ju zadrže te da bi trebala ići kući u samoizolaciju.

- Pitala sam ih 'a kako da dođem kući?'. Rekli su mi da mogu pričekati devet sati dok mi ne pokušaju organizirati izolirani prijevoz ili da mogu zamoliti nekog da dođe po mene - ispričala je, otkrivši da je od straha dobila panični napadaj, piše 24.sata. 

Kaos u bolnici

- Srećom, prijatelj je riskirao svoje zdravlje i došao po mene. Ne krivim liječnike i sestre, krivim vladu za lošu organizaciju - rekla je.

Poduzetnica Mandy počela se osjećati loše nakon što je prošli tjedan jedna od njenih kćeri došla iz škole s temperaturom te vjeruje da ju je ona zarazila virusom.
 


Tvrdi da je, iako je po dolasku primljena u izolirani dio bolnice, bila šokirana kad su portiri gurali njen krevet, a nisu joj dali ni masku za lice, a čak su ih i bolničari morali posuđivati s bolničkih odijela.

Mandy je provela noć u bolnici, prije nego što je otpuštena 12 sati kasnije, a tvrdi da je bolničku spavaćicu trebala koristiti kao jastuk, jer im je u bolnici ponestalo jastuka.

Srećom, kaže, njena su djeca dovoljno stara da brinu o sebi tijekom razdoblja njene samoizolacije.

- Jedna od sestri mi je rekla da sam sretna što su me sada primili, jer trenutno imaju mjesta, no za nekoliko tjedana vjerojatno neće imati.