Podijeli članak

Aktuelni načelnik Općine Maglaj Mirsad Mahmutagić novi je predsjednik Županijske organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Zeničko-dobojskoj županiji.

Mahmutagić je na današnjoj izborno-izvještajnoj konferenciji ŽOSDP-a ZDŽ, koja je održana u sali Gradskog vijeća Zenice, dobio podršku 112, od ukupno 190 izaslanika, koliko ih je od pozvanih 250 iz 11 općinskih te Gradske organizacije Zenica, nazočilo sjednici te pristupilo glasanju. Podatak kako čak 60 izaslanika nije nazočilo sjednici dovoljno govori kakvo je stanje u ovoj stranci. 

Kandidat za predsjednika te organizacije, Ernad Hrvić iz Tešnja povukao je svoju kandidaturu pa su izaslanici za novog predsjednika birali između dosadašnjeg predsjednika Senaida Begića iz Zenice, koji je ovog puta dobio 62 glasa te Adnana Čobe iz Kaknja, za kojeg je glasalo 16 izaslanika.

Mahmutagić je i jedini načelnik lokalne zajednice u ZDŽ-u iz te stranke. Potporu izaslanika nije dobio ni izvještaj o radu ŽO SDP-a BiH ZDŽ za vrijeme od 12. 07. 2015.-22.09.2019. godine, kojeg je podnio bivši predsjednik Senaid Begić, za kojeg je glasalo tek 65 izaslanika. Njih 55 bilo je protiv, a 50 suzdržanih.