Podijeli članak

Na splitskim Gripama sinoć je došlo do sukoba hrvatskih i mađarskih navijača. Mađari su napadnuti dok su se s Bačvica vraćali u hostel kojem su odsjeli. No, brzo je intervenirala policija i spriječila veći sukob.

A jedan mađarski navijač tvrdi da sinoć nisu mogli spavati jer su im hrvatski navijači stalno bacali petarde. 

"Bila je to paklena noć. Domaći huligani na naš hotel su neprestano bacali petarde. Torcida nas je pratila cijeli dan. Navečer je došlo do nereda, a jedan od nas je uhićen", ispričao je jedan mađarski navijač tamošnjim novinarima. 

Mađarski mediji navode da je u toj skupini oko 50 njihovih navijača koju najvećim dijelom čine fanovi Diósgyőrija, Újpesta i Pécsija. Navodno su im se priključili i poljski huligani, piše Večernji list

Danas u ranim poslijepodnevnim satima u fun zonu kod Spaladium arene došlo je nekoliko autobusa s mađarskim navijačima. Tamo ih je ukupno šestotinjak, a do kraja dana policija očekuje da će ih u toj zoni biti oko 1500. Novinare koji su s policijom išli po Splitu dočekali su dobro raspoloženi, uzvikujući navijačke usklike i pjevajući pjesme.

"Nadziremo dio navijača koji je došao dan ili dva ranije, kao i ove koje pristižu danas preko auto ceste, tamo ih prihvaćamo i dovodimo ovdje. Tu će biti sve do koji sat prije utakmice kada ćemo ih organizirano prebaciti na stadion. Oni surađuju s nama u potpunosti, po gradu slušaju naše zapovijedi, prihvaćaju naše savjete i okupljaju se u fun zoni. Iste takve upute su dobili i u Mađarskoj putem međunarodne policijske suradnje", rekao je pomoćnik zapovjednika Interventne jedinice policije Split Siniša Stipandžija.