Podijeli članak

Inspiriran James Bond filmom iz 1977. godine „Špijun koji me je volio“, Anthenea je luksuzno plutajuće utočište sa zadatkom da čuva planetu. Proizveden u Francuskoj, Anthenea je ekološki hotelski apartman koji se napaja isključivo solarnom energijom. Električna kapsula predviđena je za novu vrstu turizma koji odgovara na mnoge ekološke izazove današnjice, uključujući klimatske promjene, podizanje razine mora, prenaseljenost obala…

Plovilo funkcionira u potpunosti autonomno, koristeći pet solarnih panela za pokretanje nečujnog električnog motora i sustave za preradu otpadnih voda. Kapsula se u potpunosti može reciklirati, a dizajnirana je tako da bude izuzetno izdržljiva i otporna na vremenske katastrofe. 

Anthenea obuhvata nekoliko različitih modela kako bi zadovoljila više funkcija od hotelskog apartmana, preko prostora za događaje, čak i spa centra. Plutajući apartman nudi putnicima šansu da razgledaju podvodni svijet kroz stakleno dno, dok se kreće po moru, rijekama ili jezerima.

Moderno uređena unutrašnjost prostire se na 50 kvadrata i uključuje dnevnu sobu sa mini barom, spavaću sobu sa velikom kadom, dok se na gornjoj razini nalazi prostor za sjedenje koji može ugostiti 12 osoba. Krovna terasa s panoramskim pogledom na vodenu površinu zaštićena je od sunca sfernim krovom koji se može podešavati. 

Prema podacima koji se mogu naći na pojedinim stranicama, kada bude puštena u proizvodnju Anthenea će koštatit oko milijun maraka.