Podijeli članak

Luka Dončić je s 20 godina postao jedan od najboljih svjetskih košarkaša.
Slovenac je taj status nastavio potvrđivati jučer kada je u pobjedi 137:123 na gostovanju kod Houstona Rocketsa utrpao 41 poen, podijelio 10 asistencija i ulovio šest skokova.

Dallas je time stigao do 11. pobjede u 16 utakmica ove sezone i nalazi se na sjajnom četvrtom mjestu u vrlo jakoj Zapadnoj konferenciji, najviše zahvaljujući Dončiću.

Slovenac je u petoj utakmici u nizu zabio 30 ili više poena, a ušao je u društvo trojice velikana koji su u četiri utakmice u nizu postigli 30 i više poena uz deset i više asistencija. Tu su još od 1983. godine do danas Michael Jordan, James Harden i Russell Westbrook.

Uz to, Dončić je postavio još jedan rekord.

Prvi je igrač od legendarnog Oscara Robertsona koji u prosjeku nakon 16 utakmica bilježi barem 30 poena, 10 skokova i 9 asistencija. Točnije, na prosjeku je od 30,9 poena, 10,1 skoka i 9,8 asistencija. Robertson je na sličnim prosjecima bio u sezoni 1961./62.
Iskreno, imao sam vjere. Znao sam da ću biti dobar, ali ne baš ovako dobar, sigurno. Nisam znao da ću igrati ovako, nisam to očekivao, rekao je Dončić u nedavnom intervjuu s NBA insajderom Shamsom Charanijom.

Sretan sam što igram ovako, ali moram biti još bolji

S obzirom na to da ima 20 godina i tek je drugu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, zastrašujuće je pretpostaviti kakav igrač Dončić može postati za pet-šest godina nastavi li se razvijati ovakvom brzinom, piše Index.hr.