Podijeli članak

Tvrtka za proizvodnju donjeg rublja Victoria's Secret otkazala je svoju godišnju reviju zbog sve manje televizijske gledanosti i sve češćih kritika upućenih ovom događaju, piše BBC.

Održavanje ovog show programa je počelo 1995. godine i nekada je bio važan događaj u pop kulturi, koji je svake godine privlačio milijune gledatelja.

Prošle godine show je imao najniži rejting svih vremena i razljutio je veliki dio javnosti koja je događaj ocijenila kao nešto zastarjelo i seksistički.

L Brends, matična kompanija Viktorija's Sikret, izjavila je da je važno ubrzano razvijati marketinšku strategiju kada dođe do ovakvih situacija.

"Moramo smisliti kako unaprediti poziciju marke i na najbolji način prenijeti to kupcima. Ipak, ne smijemo zaboraviti revije koje su važan aspekt brenda i izuzetno marketinško dostignuće", rekao je glavni finansijski direktor Stjuart Burgdoerfer.

Godišnja revija uvela je u svijet modelinga neke od najboljih svjetskih supermodela koji su često nosili složene komade odjeće. Ona je bila prekretnica u karijeri mnogih supermodela, uključujući Tajru Benks, Hajdi Klum i Mirandu Kerr. Međutim, čini se da su se promjenjivi stavovi uprave odrazili na prodaju i suštinu proizvoda marke.

Loša prodaja proizvoda Victoria's Secret sve je očiglednija, a uprava je izvjestila o neto gubitku u iznosu od 252 miliona dolara u trećem tromesečju ove godine. Ovaj brend donjeg rublja suočio se i s brojnim kontroverzama. Prošle godine uslijdila je serija kritika koje su odgovor na intervju u Vogue s tadašnjim glavnim marketinškim direktorom Edom Razekom koji je predložio da transseksualni modeli ne bi trebalo da budu dio događaja.

Kasnije se ispričao zbog komentara i napustio je kompaniju ranije ove godine.