Podijeli članak

Jutrošnji izvještaj Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ donosi nove informacije o koronavirusu i stanju u pojedinim općinama. 

Neum

U kontaktu sa Domom zdravlja Neum, izdata su 3 nova rješenja o samoizolaciji, a za 4 osobe je rješenje isteklo.

Jablanica

Izvršena kontrola osoba kojima je određena mjera samoizolacije , a isti su zatečeni na adresi stanovanja uz poštivanje naloženih mjera. Danas je izvršeno pranje i dezinfekcija ulica koje su vršili vatrogasci i JKP „Jablanica“ d.d.u selima: Glodnica, Žuglići, Šabančići, Mrakovo, Brgulići,Rodići i Krstac. Određen je izolatorij u objektu-Dom Samaca, čiji je vlasnik podružnica Hidroelektrane na Neretvi Jablanica,a koji će služiti za smještaj pacijenata koji nemaju uslove za kućni tretman.

Prozor Rama

Djelatnici PS Prozor Rama izvršili provjeru za 41 osobu kojima je izrečena mjera samoizolacije i utvrdila da sve osobe poštuju izrečenu mjeru. Tokom dana prijavljeno 19 osoba koje su stigle iz inozemstva, te će za iste biti izrečene zdravstvena mjera samoizolacije. Ukupan broj pristiglih osoba iz inozemstva na području općine je 256. Također, tijekom proteklog dana 7 osoba prijavilo boravak na području naše općine, a koje imaju prebivalište u drugim općinama u BiH.