Podijeli članak

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih iz Zagraba te INTERA Tehnološkim parkom, organizirala je treću edukativnu radionicu glede projekta "Digitalni građanin".

Ista je upriličena danas, 22. veljače, s početkom u 14.30 sati, u Knjižnici Ljubuški. Sudjelovali su učenici 5.c razreda OŠ Marka Marulića Ljubuški, stoji u priopćenju.

Podsjećamo, ovo je treća od planiranih šest, u prvom ciklusu, edukativnih radionica, dok je pak tijekom 2019. godine predviđeno upriličiti ukupno 18 radionica, s nakanom da omogućimo pohađanje istih svim učenicima 4. i 5. razreda osnovnih škola s područja općine Ljubuški - oko 450 učenika.

Učenici će, kroz zabavu i igru, učiti osnove programiranja te time, među ostalim, razviti sposobnost rješavanja problema, logičkog razmišljanja, kreativnosti i komunikacijske vještine.

Po okončanju predviđenih edukativnih radionica za najmlađe, iste će biti upriličene i za odrasle članove Knjižnice Ljubuški, o čemu ćemo sve zainteresirane pravovremeno obavijestiti.