Podijeli članak

Koprivnička policija uhitila je i pritvorila 38-godišnju ženu iz Koprivničkog Ivanca i 35-godišnjeg muškarca, koje sumnjiči da su pokušali ubiti njezinog 36-godišnjeg supruga bacanjem ručne bombe, izvijestila je koprivnička policija.

Neslužbeno se doznaje da su osumnjičenici ljubavnici.

Pokušaj ubojstva 36-godišnjeg H.B. dogodio se u nedjelju, 7. prosinca, oko 22,10 sati u Koprivničkom Ivancu kod Koprivnice, kada je muškarac došao kući s posla, izašao iz automobila i krenuo prema dvorištu. U tom trenutku odjeknula je jaka eksplozija, a H.B. je uslijed aktiviranja eksplozivne naprave odbačen nekoliko metara te je teško ozlijeđen. Prevezen je u koprivničku Opću bolnicu gdje je operiran, a kako se neslužbeno doznaje iz bolnice, ozlijeđene su mu obje noge.

Kriminalističkom istragom policija je utvrdila da je osumnjičeni 35-godišnji muškarac, nakon dogovora s 38-godišnjakinjom, u namjeri da ubije njezinog supruga, iz dvorišta susjedne kuće aktivirao i na njega bacio ručnu bombu.

Zbog pokušaja teškog ubojstva, odnosno poticanja na teško ubojstvo, policija je protiv osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu te su predani pritvorskom nadzorniku, piše hrt.hr.