Podijeli članak

Pa kako da ne prilazim ljubavnici kada živimo u istoj ulici, zbunjeno se upitao otac šestero djece, od kojih četvero ima sa ženom, a dvoje s ljubavnicom (23), kada mu je sudac istrage zabranio da prilazi i uznemirava ljubavnicu.

‘Casanova (41)’, naime, nije dobro primio ljubavničinu odluku da više ne želi biti s njim. Kako je on i dalje želio biti s njom uporno ju je zvao, govorio da je voli te nastojao što češće biti pored nje. Kada je ljubavnici dozlogrdilo prijavila ga je za nametljivo ponašanje, prenosi 24sata.hr.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu ‘Casanovu’ nije smjestio na hlađenje u istražni zatvor već mu je odredio mjeru opreza. Supruga pak, neslužbeno doznajemo, nije ljuta na muža no želi da se makne.

Nametljivo ponašanje postalo je kazneno djelo zadnjom promjenom kaznenog zakona koji kaže: Tko ustrajno i kroz dulje vrijeme prati ili uhodi drugu osobu ili s njom uspostavi ili nastoji uspostaviti neželjeni kontakt ili je na drugi način zastrašuje i time kod nje izazove tjeskobu ili strah za njezinu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine. Ako je nedjelo počinjeno u odnosu na sadašnjeg ili bivšeg bračnog ili izvanbračnog druga ili istospolnog partnera, osobu s kojom je počinitelj bio u intimnoj vezi ili prema djetetu, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.