Podijeli članak

Tagovi

 

Ljubavna priča princa Williama i Kate Middleton započela je 2001. godine na škotskom sveučilištu St.Andrews. U dogovoru s medijima i lokalnim stanovništvom, princu Williamu omogućeno je da studentske dane provede kao običan mladić. Kate je ubrzo zapeo za oko.

'Kate bi ujutro išla trčati nakon čega bi došla u kantinu. Pobrinula bi se da William uhvati njezin pogled, i do kraja prvog semestra zajedno su doručkovali, a do kraja prve godine već su izgradili duboko prijateljstvo', kazala je autorica knjige o kraljevskoj obitelji, Katie Nicholl.

Trenutak kada je William shvatio da s Kate želi više od prijateljstva dogodio se na humanitarnoj večeri na kojoj je Kate nosila reviju, te su na drugoj godini fakulteta počeli živjeti zajedno. Završetak školovanja pobudio je ponovni interes medija za mladog princa. Uspijevali su se nositi s pritiskom sve do 2007. kada su razdvojeni proveli šest mjeseci. No ubrzo su shvatili da ne mogu jedno bez drugog.

'Oni će biti tim, stoga će Kate biti pod Williamovom zaštitom. Ako medije bude trebalo podsjetiti s vremena na vrijeme da idu predaleko to će se dogoditi. Zapravo već smo svjedočili trenucima dok je William odrastao, da su u ovoj palači lupili šakom o stol i rekli 'Ovo nam se ne sviđa'', rekao je savjetnik kraljevske obitelji, Hugo Vickers, javlja Dnevnik.hr.

Kate je, baš kao što je bila i princeza Diana, omiljena u narodu. Njezina karizma svakako je dobar adut buduće kraljice.