Podijeli članak

Bellator je došao u njujorški Madison Square Garden i nije razočarao. Svatko tko je gledao prijenos mogao je uživati u najuzbudljivijem MMA eventu ove godine. Bellator je dobio dva nova prvaka, a dvoje debitanta je polučilo različit rezultat. U dvije glavne borbe, Chael Sonnen u potpunosti je izdominirao Silvu, dok je Fedor Emelianenko doživio četvrti poraz prekidom u nizu na američku tlu.

Ključno pitanje glavne borbe eventa bilo je može li Wanderlei Silva napraviti neku štetu Chaelu Sonnenu prije nego završi na leđima. Odgovor je brzo došao, a on je da apsolutno ne može. Sonnen je svog najvećeg rivala uništio onako kako on to najbolje radi. Na početku svake runde ga je srušio u parter i držao dolje uz dovoljno aktivnosti da sudac ne bi donio odluku za povratak u stand up borbu. U prvoj je rundi Sonnenu za rušenje trebalo tek osam sekundi. Malo je držao Wanda dolje, da bi onda završili na nogama, no American Gangsteru nije bilo potrebno dugo da dođe do drugog rušenja. Početak druge runde pripada Brazilcu, koji je Sonnena uzdrmao udarcem lijevom rukom, prenosi tportal.

Kako prenosi Fightsite.hr, Sonnen je na to reagirao pokušajem rušenje, no upada u giljotinu. Iz nje se ipak izvukao, ponovno došao do dominantne pozicije te tako još jednu rundu osigurao u svoju korist. U trećoj rundi je Sonnen ponovno brzo došao do rušenja, no sada je već bio jako umoran. Nije radio previše štete te je sudac čak tri puta upozorio hrvača da mora biti aktivniji. Upravo u tim trenucima se Sonnen malo više angažirao te je tako održao borbu u parteru do samog njenog kraja. Čista pobjeda jednoglasnom odlukom za Chaela Sonenna.

Chael Sonnen def. Wanderlei Silva – jednoglasna sudačka odluka

Borba koju su mnogi najviše očekivali bila je ona između Fedora Emelianenka i Matta Mitrionea, odnosno pitanje može li veliki ruski borac ipak napraviti nešto na američkom tlu. Nažalost po veliki broj njegovih fanova, naišao je na snažnijeg, bržeg i spremnijeg borca. Borba nije potrajala dugo te je završila već pri prvom pravom napadu. Obojica su istovremeno odlučili napasti, čak su istovremeno pogodili i poslali jedan drugog na pod, ali Mitrione tu nije osjetio nikakvu štetu, brzo se ustao dok je Rus još bio u malom knockdownu, skočio na njega te ga serijom udaraca nokautirao.

Nažalost, Fedor Emelianenko doživio je četvrti poraz prekidom u nizu na američkom tlu i pitanje je što će Bellator napraviti s njim, ukoliko se još odluči boriti. S druge strane, Mitrione je potvrdio ono što je većina znala, da je i dalje jedan od najboljih svjetskih teškaša te vjerojatno zaslužuje borbu za Bellatorov teškaški pojas.

Matt Mitrione def. Fedor Emelianenko – KO (R 1 1:14)