Podijeli članak

 

Budite pažjivi prilikom klikanja na e-mailove u kojima se tvrdi da ste tagirani na nekoj fotografiji koja se nalazi na Facebooku jer bi mogla biti riječ o malwareu, upozorili su sigurnosni stručnjaci. Na ovu prijetnju upozorio je Sophosov sigurnosni blog NakedSecurity.

Kompanijin odjel SophosLabs presreo je "spamiranu e-mail kampanju" koja je osmišljena kako bi što više raširila ovaj zlonamjerni softver

Sophos je naveo primjer prve fotografije u tekstu.

Na blogu naglašavaju da je adresa krivo napisana; umjesto "Facebook", stoji "Faceboook". Ako korisnik klikne na link u tom mailu odvest će ga do sumnjive iFrame skripte koja korisnikovo računalo izlaže različitim opasnostima.

Međutim, u roku od četiri sekunde korisnikov preglednik interneta bit će preusmjeren na navodno sigurnu Facebook stranicu kao što je ova na slici ispod:

 

U Sophosu preporučuju da pažljivo klikate na e-mail adrese koje u sebi sadrže riječ "Facebook" te da prije nego što kliknete, prijeđete mišem preko linka kako biste se uvjerili vodi li taj link zaista na Facebook ili na "Faceboook", prenosi Net.hr.{jcomments on}