Podijeli članak

Zimska turistička sezona u Sportsko rekreativnom centru "Adria-ski" na Čajuši pored Kupresa trebala bi započeti za petnaestak dana.  Sezona još nije otvorena jer je nedovoljno snijega na stazama, a po riječima vlasnika centra Zvonke Bagarića, uz prve snježne oborine spremni su u svakom trenutku reagirati za službeni početak. 

"Za puštanje u rad skijališta dovoljni su osnovni preduvjeti, a kad se oni ostvare odmah se pokreće umjetno osnježivanje i proizvodnja vještačkog snijega pomoću instaliranih topova kojim se pokrivaju skijaške staze "S" i "Vuk", kazao je Bagarić za Fenu.  Napomenuo je da će u ovom rekreativnom centru topovi za dodatno osnježivanje raditi do kraja veljače, čineći da staze budu popunjene, a skijališta otvorena i u travnju.  

Bagarić je istaknuo kako su smještajni kapaciteti unutar hotela za Novu godinu popunjeni, a kada su u pitanju cijene, "nisu se bitno mijenjale od protekle godine i povoljnije su od upola europskih skijališta". 

Što se tiče gostiju, uglavnom dolaze iz Dalmacije i Hercegovine, ali, Bagarić napominje kako rezervacije za smještaj sve više dolaze i iz zemalja EU.