Podijeli članak

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sudjeluje na dvodnevnoj konferenciji Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) na temu „Alternativna tržišta kapitala za ekonomski rast na Mediteranu – Ključna uloga parlamentaraca“, koja se održava u talijanskom gradu Milanu.

Tijekom prvog dana konferencije, na kojoj su sudjelovali predstavnici parlamenata iz 26 država članica PAM-a, razmotrene su različite mogućnosti investiranja u gospodarstvo regije s ciljem snažnijeg gospodarskog razvoja mediteranskog područja. U svom obraćanju Parlamentarnoj skupštini Mediterana Krišto je istaknula je da je postizanje pravne sigurnosti te funkcioniranje institucija pravne države, iz perspektive Bosne i Hercegovine, od ključnog značaja za ekonomski i svaki drugi napredak.

Također, Krišto se osvrnula i na važnost i ulogu parlamentaraca koji kroz izmjene zakonskih propisa i otklanjanje određenih barijera mogu olakšati ulagačima pristup tržištu te realizaciju njihovih planova, što će u konačnici dovesti do ekonomskog napretka unutar regije mediterana, prenosi Fena. Sudionicima konferencije prezentiran je i projekt PAM-a o novoosnovanim malim i srednjim poduzećima i alternativnim tržištima kapitala.

Krišto je održala i niz bilateralnih susreta sa parlamentarcima i predstavnicima međunarodnih financijskih institucija na temu ekonomskog rasta i mogućnosti ulaganja u gospodastvo Bosne i Hercegovine.