Podijeli članak

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović još jednom je potvrdio da ga zanima samo da ostane u fotelji jer želi da novi saziv Parlamenta BiH pokloni legitimitet starom sazivu Vijeću ministara, sa ljudima iz Republike Srpske za koje su građani na izborima rekli da ih ne žele u bilo kojoj garnituri vlasti, ističe glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević poručuje kako je krajnje vrijeme da se Šarović i predstavnici opozicije iz Srpske uozbilje i prihvate ulogu koju su im građani namijenili na izborima, a to je da budu opozicija i u skladu sa tim korektivni čimbenik izbornim pobjednicima.

Komentirajući Šarovićevu izjavu da je lako pronaći 22 ruke da bude smijenjeno rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH, Kovačević je izjavio Srni kako javnost treba znati da SDS ima samo dva glasa koliko su im građani dali na izborima.

"Ako uzmemo u obzir SDS i njihove dvije ruke /glasa/ i SNSD koji sa koalicijom ima devet ruku u Parlamentu, poruka građana Srpske je bila jasna. Šarović je počeo da u svakoj svojoj izjavi govori jednu istinu, ali oko te istine konstrira mnogo laži i manipulacija. Istina je da je Parlament stariji od Vijeća ministara, ali je stariji od novog saziva, a ne od Vijeća ministara izabranog četiri godine prije izbora ovog saziva parlamenta", navodi Kovačević.

Prema njegovim riječima, Šarović je još jednom potvrdio kako ga zanima isključivo da ostane u fotelji, iako su mu građani Republike Srpske na izborima jasno poručili da ne žele vidjeti u bilo kakvoj fotelji, a pogotovo ne u vlasti.