Podijeli članak

Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Staša Košarac zakazao je za sutra sjednicu Komisije, čijim je dnevnim redom predviđeno razmatranje podobnosti i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za obavljanje dužnosti predsjedavajućeg Vijeća ministara, priopćeno je iz parlamenta.

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara razmatra informacije koje su, u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara, dužni da dostave kandidati imenovani na dužnost predsjedavajućeg i članova Vijeća ministara.

Ova komisija, po potrebi, postavlja pitanja imenovanim kandidatima u vezi s dostavljenim informacijama i u pogledu njihove podobnosti za obavljanje dužnosti na koje su imenovani.

Na osnovu dostavljenih informacija i, kada je potrebno, nakon obavljenih razgovora s kandidatima, Komisija odlučuje o tome preporučuje li Zastupničkom domu potvrdu izbora kandidata.

Preporuka Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara nije obvezujuća za Dom.

Predsjedništvo BiH na izvanrednoj sjednici održanoj 19. studenog imenovalo je Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Vijeća ministara.