Podijeli članak

Nakon što je austrijski ministar socijalne skrbi i zdravstva Rudolf Anschober u subotu izvijestio javnost da se sukladno austrijskom zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uvodi obveza prijavljivanja sumnjivih, oboljelih i smrtnih slučajeva oboljelih od koronavirusa u Austriji, u nedjelju su ujutro austrijski mediji izvijestili o prvom slučaju sumnje u koronovirus u Beču.

Riječ je o kineskoj stjuardesi koja je prije dva dana u bečkoj bolnici Kaiser Franz Josef stavljena u izolaciju pod sumnjom da je zaražena koronavirusom, a doletjela je u Beč iz Wuhana prije nekoliko dana. Je li kineska stjuardesa zaražena ovim novim virusom koji se opasno širi, biti će poznato u nedjelju poslijepodne, nakon što stignu rezultati pretraga virologa bečkog Medicinskog sveučilišta, što može trajati do 48 sati, kako je prethodno najavljeno.

Prema informacijama iz bečke bolnice, stjuardesa, koja je kineska državljanka, "u međuvremenu nema više povišenu tjelesnu temperaturu, njeno je stanje stabilno, a  test na gripu je negativan", prenosi Index.hr.

Pogled.ba