Podijeli članak

Konobar koji je u više navrata u Tučepima presretao curice i masturbirao pred njima uvjetno je osuđen.

Odluka je to Općinskog suda u Splitu koji je 35-godišnjem konobaru dosudio uvjetnu kaznu zatvora od godine dana uz rok kušnje od četiri godine za deset kaznenih djela zadovoljenja pohote pred maloljetnicama, javlja Slobodna Dalmacija.

Konobar koji je inače s makarskog područja po Tučepima je presretao djevojčice u dobi od 12 do 14 godina pa onda pred njima masturbirao.

Konobar tvrdi da nije nikakav pedofil 

Tijekom suđenja 35-godišnjak je negirao počinjenje kaznenog djela. Optužnica ga tereti da je tijekom proljeća i ljeta od 2013. do 2015. godine na plaži, kraj košarkaškog igrališta i u blizini ruševnog hotela, vrebao djevojčice i zadovoljavao se pred njima. 

Kad bi se maloljetnice u grupama po dvije, tri ili četiri, približile, konobar je spuštao hlače i donje rublje te se samozadovoljavao.

"Što se tiče te plaže Garma između Tučepa i Podgore, to je nudistička plaža i ja se tamo inače kupam, zato sam bio gol kad su one naišle, ali nisam se dirao. Drugi put sam se kupao na nudističkoj plaži hotela te sam se uzbudio i otišao u šumu iznad gdje nema ljudi da se zadovoljim, kad su naišle neke curice. Vidjele su me i pobjegle, ali ja nisam imao nikakve namjere prema njima", rekao je na sudu te dodao da nije "nikakav pedofil". 

No djevojčice su, piše Slobodna, ispričale drukčiju priču. 

Curice ispričale drukčiju priču

"Na košarkaškom terenu s prijateljicama sam sjedila na zidiću i gledala košarkaše koji su imali trening, a kad sam se okrenula, vidjela sam u šumi, koja je iza zidića, kako se muškarac samozadovoljava. Bio je udaljen oko pet metara, a vidjele su ga i moje prijateljice. Stajao je sa spuštenim hlačama i gaćicama i dirao se, a kad nas je vidio da gledamo, nastavio je to raditi pa smo se okrenule i otišle", rekla je jedna od 12-godišnjakinja. 

"Izvirivao je iza jednog zidića i prstom pokazivao da dođemo, nakon čega je skinuo hlače i počeo masturbirati. Nakon što smo se udaljile sa zidića, sakrio se u ruševinama hotela, a mi smo otišle kod mame moje prijateljice kojoj smo sve ispričale", ispričala je druga djevojčica. 

Svjedočila je i majka jedne od curica koja je ispričala da joj je kći plakala i da je rekla da ju je sram zbog svega što se dogodilo te da je njenu kćer konobar više puta presreo, prenosi Slobodna Dalmacija.