Podijeli članak

Nakon što je Ured za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine odbacio žalbu na izbor tvrtke koja će tiskati glasačke listiće za ovogodišnje lokalne izbore zatraženo je mišljenje od Pravobraniteljstva na Okvirni ugovor između Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i odabranog ponuđača.

Kako je u razgovoru za Fenu pojasnio predsjednik SIP-a Željko Bakalar, od Pravobraniteljstva se očekuje odgovor do kraja ovoga tjedna nakon čega bi se moglo krenuti u proceduru zaključivanja ugovora između SIP-a i tvrtke Unioninvestplastika iz Sarajeva koja je dobila taj posao.

Ured je u najkraćem roku riješio žalbu grupe ponuđača koju su izjavili na odluku ugovornog tijela SIP-a o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavke usluga tiskanja i pakovanja glasačkih listića i odbacio je, jer je izjavljena od neovlaštenog podnositelja.

Podnositelj žalbe bila je grupa ponuđača i to Atlantik iz Banje Luke, te tvrtka Igepa bh i Farma prom iz Sarajeva, ali punomoćnik nije imao punomoć svih ponuđača iz grupe.

Prema okvirnom sporazumu, posao tiskanja glasačkih listića, vrijedan 805.528 KM s porezom na dodanu vrijednost (PDV) dodijeljen je tvrtci Unioninvestplastika Sarajevo.