Podijeli članak

Jagalako Dokusuri, slavni korejski genetičar i jedan od osnivača laboratorija za proizvodnju virusa, bio je ponosan na svoju prvu modifikaciju virusa gripe. Kolege iz Kine, posebno Yao Sigawama, vodeći stručnjak na polju virusne genetike i mutacije naslaga nukleinske kiseline, nevoljko su čestitali korejskom kolegi Dokusuriju. Dokusuri i njegova žena, Onakoja Lakodaje, bili su prilično neoprezni kad su svoje kućne laptope prespajali s onima na poslu, tako da podaci istraživanja profesora Dokusurija više nisu bili zaštićeni serijom antivirusnih programa i sigurnosnih barijera od elektromagnetnih valova.

Još je gore bilo to što je gospođa Onakoja Lakodaje Dokusuri izbrbljala u kineskom konzulatu kako je njezin muž genije i kako mu je „stick“ toliko veliki da u njega mogu stati svi do sada poznati virusi gripe i još neki koji su ostatku svijeta nepoznati. 

Dokusurijeva tajna proizvodnje modificiranog virusa je prestala biti tajna kad je šef kineske tajne policije Dega Meni Malo uspio uz pomoć malog Gan Cija ukrasti čitave datoteke i u njima proces modificiranja Dokurijeva virusa. Gan Ci je bio tako dobar u krađi podataka da je uz put ukrao nesretnom Dokusuriju i njegovoj Onakoji i brojeve kreditnih kartica, pinove i šifre tajnih računa na Kajmanima. Kasnije je šef Tokijskog Politbiroa, Kukuwama, dao zatvoriti šefa policije Đe Meni Malo Toga zbog krađe novca naglo i preko noći bogatog člana Komunističke partije Kine, druga Dega Meni Maloa. Hm, to nije ova priča već kineski krimić.

Netom nakon ove gnusne krađe, u svijetu je osvanuo virus takozvane pacovske gripe. On nije nastao ni u Koreji ni u Kini. Priča se da ga je usavršio Mindžet Pacoli ili ruski prebjeg u Ameriku, izvjesni Mišenjka Štakorov, ali ni to nije utemeljeno na lako provjerljivim podacima. Istinabog, virus pacovske gripe nije bio opasan po ljude, ali tu nije bio kraj modificiranja virusa gripe. 

Najveći uspjeh kod proizvodnje modificiranih virusa bio je onaj kojim je nastao svima nam poznati AIDS ili sida. Krimen širenja i prijenosa ovog virusa bačen je na bezazlene bonoba majmune. Imaju te nesreće gadne seksualne navike, ali nisu nimalo zli, jadničci. Čovjekoliki i gadni jesu, ali zli nimalo. Oni su, nesrećnici, nama najsličniji. Puno su nam sličniji nego čimpanze, za koje govore da su nam najsličniji. Lažu. Bonoba majmuni nalikujunna nas, bez obzira na našu vjeru i naciju. Doduše, mi smo agresivni i pogani kao čimpanze, bez obzira na boju i naciju, pa... Hm, opet se udaljih od teme. Elem, virus side je pobrao ovacije. Njegov idejni tvorac, Dupelino Guzman, zadužio je farmaceutsku industriju novim lijekovima za usporavanje i odgađanje užasne smrti onih koje zarazi ovaj virus.

Ovaj „korona“ virus koji je smislio Htio Anemogo, kineski ekspert kome će uskoro biti suđeno za loš i nesavjestan rad i nenamjensko trošenje narodnog novca, stvorio je benigni viruščić od kojeg jedva da umre jedan nesretnik na pet stotina zaraženih...