Podijeli članak

Damir Leskovec bio je kandidat prve sezone 'Života na vagi'. Preminuo je u 49. godini, a tužnu vijest potvrdila nam je njegova kći Valentina Leskovec. Od Damira se opraštaju njegovi kolege i treneri iz showa.

Mario Mlinarić (40), koji je Damiru bio profesionalni trener u showu, shrvan je zbog njegove smrti.

- Bio je tolika duša, veliki čovjek i draga osoba. Velika mi je čast što sam ga poznavao. Uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu. Ne znam što bih rekao, ne znam što se događa. Bio sam šokiran i kada je Vanja umrla. Na 'Život na vagi' nisam gledao kao na show, već kao na stvarni život. Želio sam im pomoći, to je najmanje što mogu učiniti - rekao je Mario za 24sata. 

Vijest je pogodila i Marijanu Batinić (39), koja je te 2017. kada se Damir prijavio u 'Život na vagi' bila voditeljica showa.

- Pretužno - napisala je na društvenim mrežama.

Šokirana je i Nedeljka Lihtar, jedna od natjecateljica prve sezone 'Života na vagi'.

- Damira sam upamtila po tome jer je u 'Životu na vagi'  pokazao da se uz vježbe i pravilnu prehranu može normalizirati visok tlak i ostale bolesti koje su ga uz kilograme mučile. Bio je dosta samozatajan, rano je ostao bez supruge, borio se kroz život za Valentinu kako je mogao. U pamćenju mi je posebno ostao kad se nije slagao s tezama i tumačenju života Ane Bučević. Jednostavno, bio je svoj... - rekla nam je Nedeljka. 

A njegova kolegica iz showa, Mirijana Grdić, govori nam kako nije ostala u kontaktu s Damirom, no vijest ju je pogodila.

-  Šokirala me vijest o njegovom preranom odlasku. Damir je bio u kući tijekom show dobar prijatelj, moglo bi se reći pomalo i mirotvorac. Uvijek je govorio: 'Nemojte se svađati'. Pokušavao je smiriti situaciju. Njegovo je zdravstveno stanje i tada bilo loše i trebala mu je pomoć, a njegova kćer bila mu je centar svijeta - rekla nam je Mirjana.

Pobjednik prve sezone 'Života na vagi', Ivan Krolo, uputio je dirljivu poruku o kolegi.

- Bio je čovjek koji je znao prepoznati ljudsku bol bez da mu išta kažeš. Znam da je prošao dosta toga i pokušao dosta toga da dovede svoj život u red. Junački se trudio, borio, ali nekada je život jači od tebe samoga. Iskrena sućut obitelji i sjećat ćemo ga se osmjehom, jer je i sam znao osmjehom otjerati tugu.

Njegova kolegica iz showa Gabrijela Crnjac (28) je shrvana. Prva se oglasila na društvenim mrežama i oprostila se.

- Nismo se dugo poznavali. Nakon 'Života na vagi' bio si jedan od rijetkih kandidata koji je nazvao i pitao kako stojim s kilama te bio ponosan što nisam vratila kile. Sam si znao kako je podrška sa strane najveći vjetar u leđa. Hvala ti na tome. Počivao u miru - napisala je Gabrijela.

Damirova kći Valentina objasnila nam je što se dogodilo. 

- Na kisiku je bio dulje vrijeme radi problema s disanjem i dotokom kisika u krvi, imao je teži moždani prije tjedan dana i odmah je Hitnom dovezen na Sveti Duh. I od tad su mi govorili da je bolje i da ide na bolje. Jučer su me zvali da je umro u 5:15 - rekla nam je Valentina pa dodala:

- Nije mi jasno kako je išlo na bolje, a umro je. Ali neka im bude. Pokušat ću izdržati.