Podijeli članak

Iako je bio jedan od najuspješnijih košarkaša svih vremena, Kobe Bryant bio je iznimno posvećen svojoj obitelji. Suprugu Vanessu upoznao je tijekom snimanja jednog muzičkog spota 1999. godine dok je ona još išla u srednju školu, a on je imao 20 godina, piše Mirror.

Zaručili su se čim je Vanessa napunila 18 godina, a oženili su se godinu kasnije, u travnju 2001.

Kobe je prije sedam godina, na godišnjicu braka, na Instagramu objavio njihovu fotografiju snimljenu na dan kad su se upoznali.

 "Ova fotografija snimljena je 28.11.1999., na dan kad sam @ladyvb24 pitao njezin broj telefona. Kroz uspone i padove od tada je ona moja ljubav i najbolja prijateljica. 20 i 17 godina smo imali kad smo se sreli, mi smo zapravo odrasli zajedno. Istinska čast i blagoslov. Volim te, Crna kraljice", napisao joj je tad u dirljivoj posveti.

U jednom trenutku mlada žena se predomislila i odbila je svjedočiti. Vanessa je cijelo vrijeme bila uz supruga koji joj je za zahvalu poklonio dijamantni prsten vrijedan 4 milijuna dolara.

Bila je uz njega i na konferenciji za medije gdje joj se javno ispričao. "Sjedim ovdje pred svima vama bijesan na sebe, gadim se sam sebi zbog greške koju sam počinio. Volim suprugu svim svojim srcem. Ti si moj stup, moj zrak koji dišem. Ti si najjača osoba koju poznajem i žao mi je što sam ti ovo priuštio", rekao je.

Početkom 2005. Vanessa je imala spontani pobačaj. Kobe je rekao da je on krivac jer joj je priuštio golemi stres.

Nakon nekoliko mirnih godina, Vanessa je 2011. podnijela zahtjev za razvod navodeći 'nepremostive razlike' kao razlog, ali se predomislila. "Sretna sam što mogu reći da smo se pomirili. Veselimo se zajedničkoj budućnosti", rekla je iskreno.

Bez obzira na sve, Kobe i Vanessa uvijek su bili potpuno posvećeni svojoj obitelji. Imaju četiri kćeri - najstarija Natalia ima 17 godina, Gianna koja je tragično preminula u nesreći jučer s ocem imala je 13, Bianka tri, a 7-mjesečna Capri se rodila prošlog ljeta. Nikada nisu imali dadilju.

Kobeu su kćeri bile život. Ponosno je objavljivao njihove fotografije na Instagramu i podržavao ih u svemu što ih je interesiralo, od košarke do baleta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Me and my baby #popupdisney

Objavu dijeli Kobe Bryant (@kobebryant)

U studenom 2015. godine on se povukao iz NBA-a i supruga je i tad bila uz njega. "Jako sam uzbuđena i veselim se vidjeti što nam Bog sprema sada kada zatvaramo jedno poglavlje i otvaramo novo".

Posljednje godine paru su bile jedne od najljepših jer su napokon mogli više biti skupa, a posljednje dijete ih je sve još više zbližilo. Nažalost, sudbina je sve preokrenula ovog vikenda.