Podijeli članak

Fotografije s ljetovanja počinju preplavljivati društvene mreže, svi se žele pohvaliti dobrom fotografijom s mora, a mnoge dame i svojim tijelima u bikinijima. 

Kako bismo vam pomogli da na fotografiji ispadnete što bolje upitali smo domaćeg fotografa Gorana Matijašeca kojih se pravila treba pridržavati za savršenu fotografiju u bikiniju, bilo da se fotografirate sami ili da vas fotografira netko drugi.

1. Istaknite dijelove tijela u koje imate najviše samopouzdanja, makar to bila leđa (recimo pogled preko ramena), piše Zadovoljna.hr

2. Birajte između ove tri poze: stajaće, sjedeće i ležeće.

Ako stojite spojite noge, stavite jedno koljeno preko drugog, kuk izbacite u stranu (da dobijete što više krivulja, odnosno da tijelo ne izgleda stupasto), a ruke stavite na kuk i/ili u zrak.

Dobra opcije je i napraviti ležeću fotografiju jer ćete tako iskoristiti gravitaciju u svoju korist. Jedan primjer je da legnete na bok, stavite noge jednu na drugu s time da koljeno noge koja je iznad spustite na pod. Time opet dobijete ženstveniji oblik tijela.

Dobro je i uvijek izbaciti malo kuk u stranu ili iza. Imajte na umu da fotografija ima dvije dimenzije, visinu i širinu, te ruke i noge nikada ne pružajte prema kameri jer se tako vizualno skraćuju.

3. Radite li selfie, bolje će ispasti ako se fotografirate iz malo višeg kuta te u poluprofilu. 

4. Ako radite uspravnu fotografiju, uputite osobu koja fotografira da se spusti malo niže pa će perspektiva učiniti tijelo izduljenijim.

5. Što se tiče kadrova fotografirajte cijelo tijelo ili do sredine bedara (takozvani american) ili do struka (portret). Izbjegavajte da rub fotografije prelazi preko nekog zgloba.

6. Imate li mogućnost podešavanja svjetla stavite ga tako da dođe sa strane ili pod 45 stupnjeva. Ako je u pitanju prirodno sunce treba paziti da ne svijetli prejako modelu u lice te da napravi umjerene sjene po tijelu.

7. Provedite zimu i proljeće u teretani. Redovita tjelovježba ključ je za najbolju fotografiju u bikiniju. Brinite o svome tijelu i zdravlju tijekom cijele godine i na plaži ćete se samouvjereno moći fotografirati u kupaćem kostimu.