Podijeli članak

Princ William i Kate Middleton na Instagramu su objavili vijest koja im je slomila srce. Koker španijel Lupo, koji ih je uveseljavao i ‘čuvao‘ punih devet godina, napustio je svijet.

Dobro je poznata velika ljubav Britanaca prema psima i konjima, a članovi britanske kraljevske obitelji nisu iznimka.

Kraljica Elizabeta II. godinama je imala dva corgija koja su je pratila gdje god bi krenula, a koker španijel Lupo, godinama je bio vjerni prijatelj princa Williama i Kate Middleton.

Lupo je bio božićni poklon

Crnog koker španijela princ William i Kate dobili su za Božić 2011. godine, dok su još bili djevojka i momak, od njezinih roditelja Carole i Michaela Middleton. Naime, psić po imenu Lupo, kojim su razveselili mladi zaljubljeni par bio je najljupkiji štenac iz legla nastalog parenjem njihove obiteljske kujice.

Simpatična njuškica uskoro je postala sveprisutna u britanskim medijima, a Kate i William često su ga uključivali u obiteljske fotografije, prenosi Gloria.hr. 

Vjerni Lupo devet je godina bio uz Kate i Williama, a prošli je vikend preminuo.

Tužna vijest uz sliku lijepe njuške

Vijest o smrti voljenog psa objavili su sami Kate i William, na svojoj služenoj Instagram stranici.

Uz fotografiju Lupea koji zamišljeno pozira u snijegu, napisali su: "Nažalost, naš je pas Lupe prošli vikend preminuo. Bio je u srcima naše obitelji devet godina, i jako će nam nedostajati. W & C".

Objavu u čast Lupeu, objavio je i James Middleton, Katein brat. Na Instagramu je napisao: "S velikom tugom javljam da je Lupo, pas moje sestre i njezine obitelji umro. Lupo je bio Ellin sin, i brat Zulua, Inke i Lune. Imao je devet godina. Počivaj u miru Lupo, Tilly i Mini će te čekati. Zauvijek ćemo te pamtiti. Dobar dečko".