Podijeli članak

Političko Sarajevo je zadnjih tjedana kreiralo nekoliko kriza kako bi sakrili priču o pljačkama tijekom epidemije koronavirusa u Federaciji BiH. 

Jedna od njih je bila i zabrana ruskim snagama da dođu u Mostar i izvrše dezinfekciju SKB Mostar. A samo nekoliko tjedana prije toga su bili u Banja Luci i obavili isti posao. 

Ovom temom prije nekoliko dana se čak bavila i Russia Today, program na njemačkom jeziku. 

-Predsjedavajući Doma naroda Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je službeni poziv ruskim vojnicima. Namjera mu je bila iskoristiti prisustvo ruskih stručnjaka za dezinfekciju u susjednoj Srbiji, koji su prethodno dezinficirali sve bolnice u Republici Srpskoj bez ograničenja - navodi RT. 

Ali to se nije dogodilo. 

-Muslimanski političari nisu dozvolili ruskim medicinskim stručnjacima da uđu u zemlju, unatoč činjenici da su bili u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj 20 dana ranije na poziv člana srbijanskog Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zdravstvenih ustanova i bolnica u Republika Srpska dezinficirala je, a potom zemlju napustili bez ikakvih problema.

Opravdanje muslimanskih političara za ovaj međunarodni skandal je da oružane snage u Bosni i Hercegovini imaju jedinicu za dezinfekciju. Naravno, ova jedinica nikad nije dezinficirala mostarsku bolnicu.

Takva otvorena demonstracija ove namjere Hrvatima zasniva se na činjenici da smo mi najmanji narod u Bosni i Hercegovini, a plan Muslimana je da se prvo obračunaju sa Hrvatima, a zatum i sa Srbima. Ono što me najviše zabrinjava jest da imaju podršku predstavnika nekih stranih veleposlanstava u ovoj politici - rekao je za Russia Today predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić.

Očito kako niti svjetska javnost ne može shvatiti što se događa u BiH. Ali bi zato možda trebali konačno prihvatiti kako samovolja jednoga naroda urušava temelje ove države. I konačno prihvatiti to kao činjenicu.