Podijeli članak

Širokobriježane je pred utakmicu s aktuelnim prvakom poharao koronavirus. Osam nogometaša nije ni doputovalo u Sarajevo, četvorica su ostala u izolaciji u hotelu, tako da se u zaspisniku za meč na najvećem bh. stadionu našlo tek 13 igrača gostujućeg tima.

Novo testiranje Širokobriježani su odradili danas, a rezultati testova bit će poznati večeras, što je za Faktor potvrdio i šef stručnog stožera Toni Karačić.

- Igrači i stručni stožer su danas obavili nova testiranja, a rezultati će biti poznati večeras, nakon čega će se klub i službeno oglasiti. Mi ćemo uputiti zahtjev za odgodu kako utakmice Kupa BiH protiv Veleža, tako i narednog premijerligaškog susreta - kazao je trener Širokog Brijeg.

I dok smo razgovarali s Karačićem, strateg tima s Pecare je dobio informaciju da je još jedan od njegovih nogometaša, pored četvorice koji su ostali u hotelu, u klub prijavio simptome koronavirusa i povišenu tjelesnu temperaturu.

- Ligu smo prekinuli jedini u regionu. Rekao bih da smo u svemu suviše ekstremni. Pretjerali smo tada s odlukom, a sada opet pretjerujemo. Ne vodimo mi nikakvu borbu već samo želimo da probudimo svijest kod nadležnih - poručio je Karačić.

Strateg ekipe Širokog Brijega povukao je paralelu između dešavanja u PLBiH i 1. HNL, a koja se odnose na koronavirus.

- Za vikend su u 1. HNL dva igrača bila zaražena koronavirusom, a komesar lige je donio odluku da se utakmica odgodi. Treba i ovdje kod nas preuzeti odgovornost. Zna se tko rukovodi takmičenjem, a to nisu klubovi - naglasio je Karačić.