Podijeli članak

Predstavljanje kandidata Hrvatske demokratske zajednice za XI. Izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor Republike Hrvatske koji će se u BiH održati 10. i 11. rujna ove godine, održan je sinoć u Sarajevu.  

Predstavljanju kandidata nazočio je, uz ostale i hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto, zamjenik predsjedatelja  Doma naroda PS BiH Bariša Čolak, te veleposlanik Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.
Prije predstavljanja, kandidati HDZ-a za XI. Izbornu jedinicu posjetili su  Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu.

Nositelj liste HDZ-a za XI. Izbornu jedinicu dr. Božo Ljubić obraćajući se sarajevskim Hrvatima kazao je kako ima poseban senzibilitet prema njima, jer je najveći dio svog života, uključujući i tri ratne godine proveo u ovom gradu. Također je izrazio nadu da će u budućnosti Hrvati obnoviti svoju narodnu supstancu i svoj identitet u Sarajevu.
„Samo u sinergiji naše politike ovdje i Zagreba mi se možemo izboriti za jednakopravnost Hrvata u BiH“, kazao je Ljubić, te pozvao sarajevske Hrvate da na predstojećim izborima za Hrvatski sabor podrže listu HDZ-a.

Osim Ljubića prisutnima u dvorani predstavili su se i drugi kandidati, među ostalim i Željko Raguž, ravnatelj Dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH, Davor Čordaš, ministar za izbjegle i raseljene u Vladi RS, dr. Vjekoslav Jeleč, Ankica Gudeljević, Dragan Konta, Ivanka Mađar – Šimić, Miro Grabovac Titan.