Podijeli članak

Domaćin susreta sa dužnosnicima HDZ BiH bio je Zvonimir Banović, predsjednik ŽO HDZ BiH Soli sa suradnicima. Kandidati „Domoljubne koalicije“ Božo Ljubić, Ivan Šuker, Željko Raguž, Ante Jukić, Dragan Konta i Darija Prskalo u predstavljanju su  istaknuli da će, kao zastupnici u hrvatskom Saboru, raditi na suradnji Republike Hrvatske i BiH i pomoći BiH na euroatlanskom putu. Također će raditi na poboljšanju ustavno – pravnog položaja i ostvarivanju političke ravnopravnosti Hrvata u FBiH i BiH, izjednačavanju prava branitelja HVO-a i branitelja hrvatske vojske, te na uspostavi javnog emitera na hrvatskom jeziku u BiH.

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH i nosilac liste za 11. izbornu jedinicu Božo Ljubić i Ivan Šuker, koordinator HDZ-a za 11. izbornu jedinicu i predsjednik Saborskog odjela za Hrvate izvan Hrvatske, izrazili su nadu da će ova stranka osvojiti tri mandata u Saboru koliko je predviđeno za Hrvate izvan države.

Nakon sastanka sa dužnosnicima HDZ BiH, upriličen je i sastanak sa svećenicima, na kojem se razgovaralo problemima s kojim se susreću stanovnici ove župe i kako im u budućnosti pomoći kroz instituciju hrvatskog Sabora.