Podijeli članak

Malo tko se u životu nađe u situaciji u kakvoj se prošle subote, sat prije ponoći, našao poznati tešanjski taksist. Na crpki u mjestu Tešanjka u koju redovno svraća zatekao je maskirane pljačkaše...
 
“I ja ulazim unutra iznenađen, rekoh, hajde momci sa motora. Ja njima kažem, momci nemojte se igrati s tim maskama, nemojte se šaliti, međutim onaj meni s pištoljem kaže hajde ti tamo”, prisjeća se Fikret Hadžimovski.

Sve što se dogodilo nakon toga dugo će se prepričavati. Snimak pljačke zabilježen kamerom videonadzora pregledan je desetke tisuaća puta.

“Nisam oklijevao, tri-četiri sekunde ja sam reagirao, ja sam eliminirao pištolj i pogurao sam ga prema vratima, ne znajući je li onaj prvi ima pištolj ili nema. Ja sam njih izgur'o, onda su oni uspjeli tako i pobjeći”, dodaje Hadžimovski.

Pljačkaši su sa sobom odnijeli 2.500 maraka. No, ubrzo su uhićeni. Prema informaciji iz MUP-a Zeničko dobojske županije, radi se o jednom 19-godišnjaku i jednom maloljetniku iz susjedne Usore. Pljačkaši su predani županijskom tužiteljstvu.

“Tu noć nisam bio na smjeni, bile su kolege. Bilo je malo šok, zatrefilo ih je baš iznenada, ali u svakom slučaju dobro je naišao ovaj taksist”, kaže Almedin Pezer, radnik benzinske crpke.

“Svatko na neki način nešto riskira, pa i ja sam vjerojatno riskirao, ali eto, oni su mi osim toga i prijatelji sa benzinske, poznanici”, dodaje Hadžimovski.
 

O reakciji tešanjskog taksista dugo će se pričati u kraju gdje su pljačke crpki, trgovina i kladionica sve češće. Ohrabruje to što pljačkaši najčešće budu otkriveni i kažnjeni, no malo više kontrole i nadzora od strane policije ne bi bilo na odmet.