Podijeli članak

Prošle su četiri duge i tužne godine od stravičnog ubojstva vojnika Nedeljka Radića i Armina Salkića u blizini kasarne Rajlovac. Tog hladnog 18. studenog, njih je brutalno ubio Enes Omeragić, koji je nakon toga počinio samoubojstvo. 

Ostala bez posla

Od te kobne noći, kada je država bila na nogama zbog ubojstva pripadnika Oružanih snaga BiH, za Alisu Lier, Nedeljkovu suprugu i njihovu kćerkicu Anastasiju, svaki dan je bolan. Život ide, dani prolaze, a obitelj ovog, na pravdi Boga, ubijenog vojnika, su svi zaboravili, piše Avaz.

Govori to i činjenica da Anastasija nikada nije dobila punu mirovinu, nego i danas prima samo 195 KM. Tako se država odnosi prema obiteljima nastradalih vojnika. U međuvremenu, Alisa je ostala bez posla, izgubila je sestru, ali najviše je boli što su njen Nedeljko i njegov kolega zaboravljeni od države.

"Bio je memorijalni turnir. Nitko iz Ministarstva obrane BiH niti bilo tko od drugih dužnosnika nije došao. Zar je teško bilo izdvojiti dva sata", pita nas jučer Alisa.

Kaže da se ona već četiri godine zalaže da se u njihovu čast postavi makar spomen-ploča na ulazu u kasarnu.

"Da makar dijete može otići i položiti cvijeće, s ponosom reći ovo je bio moj otac. Sada sam im kazala da ću, ako neće oni, ja platiti iz svog džepa. Sramotan je taj odnos i to najviše pogađa", kaže supruga pokojnog Nedeljka.

Izgubila sestru

Svi su ih, kaže, zaboravili osim njihovih kolega vojnika.

"Sjete se obitelji poneki novinari. Ponestaje mi snage da se borim. I oko mirovine za Anastasiju, vrijeđaju i mene i dijete. Preminula mi je i sestra i o njenom djetetu, malom Tariku, ja brinem. Nema posla od lipnja", govori Alisa kroz suze.

Da nije dobrih ljudi, pitanje je kako bi obitelj Nedeljka Radića živjela. Ranije su pomagale njegove kolege kao i načelnik Vogošće Edin Smajić.