Podijeli članak

Iz Udruženja umirovljenika Goražde danas su upozorili na moguće probleme prilikom predstojeće isplate mirovina umirovljenicima koji mirovine primaju putem banaka.  

Član UO Saveza umirovljenika FBiH i predsjednik goraždanskog udruženja umirovljenika Suljo Bekan podsjeća da je populaciji starijoj od 65 godina zabranjeno kretanje zbog čega bi, kako je kazao, moglo doći do problema.

- Svi oni koji primaju mirovine putem pošte ne trebaju brinuti jer će dobiti mirovine kao i do sada, putem poštara na kućnim vratima. Ovdje je problem sada isplata mirovina preko banaka jer zabrana je kretanja svih onih preko 65 godina. Poštujemo to i treba se pridržavati i pozivamo sve te umirovljenike da se ne kreću, jer su životi važniji od svega. Ali, morate znati da je 60 posto umirovljenika na minimalnoj mirovini i oni odavno imaju jedan 'virus' sa kojim se bore, a to je kako preživjeti. U ovoj situaciji mnogi su se i zadužili i jedva čekaju tu mirovinu, ali kako doći do banaka i isplatiti ih - naveo je Bekan.

 U udruženju naglašavaju da se mora pronaći mogućnost da se umirovljenicima isplate mirovine putem banaka.

- Da bi umirovljenici dali i punomoć nekome, opet moraju doći u banku  Vrlo je teško stanje i bit će problema tako da umirovljenike upozoravamo da se to pokušava riješiti i na razini saveza, ali ako dođe do problema pozivamo umirovljenike na strpljenje, a od nadležnih institucija očekujemo pomoć u nadilaženju ove situacije - kazao je predsjednik Udruženja umirovljenika Goražde.