Podijeli članak

Predsjednik Uprave Instituta IGH Jure Radić podnio je ostavku na tu dužnost, a na današnjoj glavnoj skupštini dioničara izabran je u Nadzorni odbora koji ga je potom izabrao za predsjednika tog tijela, piše tportal.hr.

U Upravi Instituta IGH bit će dva člana - predsjednik Uprave Željko Grzunov i članica Uprave Jelene Bleiziffer, izvijestili su iz te tvrtke.

Institut IGH je ostavku Radića zaprimio jučer, a ona je stupila na snagu 6. svibnja u 16 sati, navodi se u objavi Instituta IGH na Zagrebačkoj burzi.

U obrazloženju je Radić naveo kako "ostavku podnosi s obzirom na činjenicu da je na Glavnoj skupštini Instituta IGH, sazvanoj za 7. svibnja, predložen za člana Nadzornog odbora (NO) tvrtke".

Skupština je danas i donijela odluku o izboru Radića za člana Nadzornog odbora tvrtke, a u Nadzorni su odbor izabrani i Veniamin Mezhibovskiy te Tomislav Alpeza.

Novoizabrani je Nadzorni odbor potom održao sjednicu na kojoj je Radića izabrao za predsjednika tog tijela.

Nadzorni je odbor donio i odluku kojom se Uprava Instituta IGH sastoji od dva člana - predsjednika Uprave Željka Grzunova i članice Uprave Jelene Bleiziffer, navodi se u obavijesti kompanije.

Glavna skupština Instituta IGH danas je uz ostalo donijela i odluke o smanjenju, a zatim povećanju temeljnog kapitala.

Temeljni kapital, koji je iznosio 123,5 milijuna kuna, smanjen je za 64,8 milijuna kuna, na 58,7 milijuna, i to smanjenjem nominalnog iznosa dionice sa 400 na 190 kuna.

Sredstva dobivena smanjenjem temeljnog kapitala u iznosu od 64,8 milijuna kuna upotrijebit će se za pokriće gubitaka iz ranijih godina.

Skupština je potom donijela i odluku o povećanju temeljnog kapitala za 57,9 milijuna kuna, na 116,6 milijuna kuna, a ulagač je Sergej Gljadelkin.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem 305.000 novih dionica, nominalnog iznosa 190 kuna.

Kako je ranije objavljeno, Sergej Gljadelkin vlasnik je grupe trgovačkih društava koja broji više od 20 članica. Krovna holding kompanija, austrijski Avenue Holdings, čiji je Gljadelkin većinski vlasnik, ostvaruje godišnji konsolidirani prihod od 500 milijuna dolara.