Podijeli članak

Članovi mostarske Neretve ovog vikenda nastupili su na Međunarodnom judo turniru "Trofej Pantera" u Bijeljini. Iz godine u godinu ovaj turnir biva sve jači i s dosta jakom konkurencijom. Ove godine turnir je okupio preko 50 klubova s preko 700 natjecatelja iz CRO, BiH, SLO, BUL, ROU, MNE, S. MKD, SRB, UKR, SVK.

Treneri mostarske Neretve poveli su osam svoji članova na ovaj turnir i u Mostar se vratili sa sedam sjajnih odličja. Osvojene su dvije zlatne, dvije srebrene i dvije brončane medalje. Većina mostarskih galebova i galebica je promijenila svoju kategoriju, ali to ništa nije poremetilo njihovu želju za osvajanjem nekog od prva tri mjesta. Nakon duže pauze može se slobodno reći da su natjecatelji Neretve ispunili sva očekivanja s obzirom na to da dugo vremena nisu imali natjecanja.

Zlatne medalje osvojili su:

- Rino Vrljić do 50 kg (U13)
- Helena Čule do 70 kg (U18)

Srebrne medalje osvojili su:

- Korina Džidić do 48 kg (U13)
- Dragan-Paol Senkić do 60 kg (U15)

Brončane medalje osvojili su:

- Lana Čarapina do 36 kg (U13)
- Hrvoje Knezović do 73 kg (U15)
- Domagoj Jozeljić do 73 kg (U18) s jednom pobjedom i predajom meča u drugoj borbi (koju je vodio) radi ozljede završava natjecanje jer se nije htjela riskirati veća ozljedu.

- Što reći osim bravo za ovu sjajnu ekipu koji su danas i nakon duže pauze pokazali da se napornim i dobrim treninzima može osvojiti medalja i na ovako jakom turniru. Uz dodatak da je većina naših natjecatelja promijenila kategoriju, a opet se na kraju jako dobro snašli i došli do pobjedničkog postolja.

Za Neretvu više nema odmora, sezona je počela, a već idućeg tjedna naša članica i reprezentativka BiH, Helena Čule nastupa na Balkanskom prvenstvu za kadetkinje i kadete i Budvi gdje ćemo sigurno ići na jedno od prva tri mjesta i pokušati nadopuniti seriju osvajanja Balkanskih medalja. Podsjetimo kako su za 2019. godinu Balkanske medalje za Neretvu, grad Mostar i BiH osvojili Rino Vrljić i Korina Džidić i tako u samo pet godina postojanja kluba upotpunili kolekciju od osam balkanskih medalja - priopćeno je iz JK Neretva.