Podijeli članak

Tagovi

 

Dugogodišnja glazbena karijera, od popularne pjesme „Ivana“ s grupom Ledeno doba, nezaboravnog uspjeha pjesme „Pjevaj, sestro, pjevaj, brate“ s grupom Mobitel dovela je do solo karijere s prvom pjesmom „Skoro će ponoć“ i još mnogima koje su uslijedile.
Mnogi s nestrpljenjem očekuju čuti njegov novi uradak na Melodijama Mostara 2013., o čemu je govorio Josip Bilać u intervjuu za Pogled.ba.  


Kažite nam malo više o skladbi s kojom se predstavljate na Melodijama Mostara 2013.

Na Melodijama Mostara 2013. predstavit ću pjesmu pod nazivom "Bećar"! Možda je ovo početak nove priče u mom budućem radu! Pjesma je moje djelo od početka do kraja i moja želja da sviram tambure u nekom aranžmanu kako bih ja htio, naravno, glazbu i tekst sam napisao ja, iako prije toga,želja mi je bila svoju energiju usmjeriti na pjevanje, marketing, oblačenje i mnogo toga drugog, ali nisam uspio naći način kako bih sve to realizirao i puno vremena sam potrošio oko pjesme koju sam nazvao „Bećar“! Tako da sad otpada ovo s oblačenjem i marketingom (smijeh)!  

 

Vaša autorska pjesma nosi naziv „Bećar“, što po Vama opisuje ovaj naziv?

Pjesma je definicija pojma što je to bećar, očima, kako ja to doživljavam. To je, po meni, jedna slobodna osoba, širokogrudna, vesela, otvorena, nekad i povrijeđena, ali ponosna i kad je teško, ne opterećuje nikog oko sebe, ukratko, osoba vedra i optimistična! Nikad nisam previše govorio o svojim pjesmama, koje sam pisao ja, a ni o pjesmama koje su drugi pisali za mene, ali ova mi je prirasla srcu, na način koji ne znam baš precizno definirati. Moram još napomenuti da su na ovoj pjesmi mnogi svirali, pomagali mi na razne načine i ja im ovim putem zahvaljujem.

 

Što mislite o glazbenoj sceni u Hercegovini?

Scena u Hercegovini je dobra, ima dosta grupa i pojedinaca koji rade na novim pjesmama i promociji istih, naravno! S obzirom kako je bilo prije, sad se mnogi pojavljuju s idejama i pokazuju ih naravno i meni se sviđa dosta toga. Ja bih volio da toga ima još više, da se Hercegovina pokaže u što boljem svjetlu, po pitanju ne samo glazbe nego i kulture, sporta, znanosti, itd...

 

Planirate li neki novi spot, pjesmu,…?

Planiram i jedno i drugo i mnogo toga još, a kad će sve biti, ne mogu baš precizirati, ali ove i iduće godine, mogao bih spremiti čak i album!

 

Što smatrate svojim najvećim uspjehom, a što neuspjehom?

Moj najveći uspjeh, što kažu stari ljudi, još sam pri pameti, bar ja tako mislim! A neuspjeh, hm, ima toga podosta, ne znam je li neuspjeh, to što sam više sanjar nego realist, zatim veliki neuspjeh je što još uvijek nisam bacio cigarete.

 

Najveća predrasuda koju ljudi imaju o Vama?

Neki su mi znali govoriti da sam umišljen, da ne primjećujem oko sebe! Ovo prvo ne priznajem, a ovo drugo, u pravu su!

Navedite jednu stvar koju želite uraditi, a još niste?
Otići na jednu vrhunsku utakmicu, možda polufinale ili finale Lige prvaka! I možda padobranstvo, neostvarena želja!

Vaši planovi za budućnost?
Negdje sam ih pogubio, usput!


Pogled.ba