Podijeli članak

Ovozimska sibirska hladnoća odnijela je još tri života u BiH, a posljednje žrtve su Miodrag Pantić (42) kod Zvornika, Lazo Đojić (52) kod Zvornika, kao i Hasan Ostrvica u sarajevskom Ilijašu.

- Ispred pomoćnog objekta u Ulici Oslobođenja u zvorničkom prigradskom naselju Bair nađeno je Miodragovo smrznuto tijelo. Oni koji su ga poznavali pričaju da je bio beskućnik koji je živio u napuštenim objektima -  kažu iz CJS Bijeljina. Prema riječima mještana, nesretnik je često spavao u ruševnom objektu Andraševa vila na putu od grada prema naselju Fetija. 

- On je još u ožujku 2014. zaspao u tom objektu, te propao kroz oštećeni pod pa su ga spašavali vatrogasci i liječnici- prisjećaju se Zvorničani. U drugom slučaju, u mjestu Puškovac kod Lopara, mrvog Đojića zatekla je nevjesta, i to samo nekoliko metara od ulaza u kuću, gdje je živio sam. Pretpostavlja se da je, nakon povratka iz susjedstva, gdje je proveo više sati, okliznuo se i pao prema ulaznim vratima pa se smrznuo.

Smrt uslijed niskih temperatura zatekla je i prognanika iz Teslića Hasana Ostrvice u mjestu Srednje kod Ilijaša, također nedaleko od njegove kuće.

- Preživljavao je radeći za nadnicu. Inače, u Ilijaš je u kritično vrijeme izmjereno minus 15 stupnjeva- napominju stanovnici, koji se upozoreni da što manje vremena provode na otvorenom.  Kako smo pisali, prethodno su nađeni promrzli Sadik Poturović (65) iz Banja Luke i Drago Sirar (71) iz Ribnika, sok su početkom godine u selu Sokoli kod Foče lovci pokraj lokalnog puta zatekli smrtnutog Vladu Šupetu (88). Inače, u većini slučajeva je smrzavanju pridonijelo opijanje, što bi mogao biti razlog zbog kojega se nisu na vrijeme sklonuli na sigurno.